Deneysel Edebiyat-Monokl Okumaları vs.

Mart- Nisan 2018 aylarında üç önemli etkinlik oldu. 21 Mart 2018’de Zeytinburnu Belediyesinin sanatkâr ruhlu BaÅŸkanı Murat Aydın’ın ev sahipliÄŸi ettiÄŸi Zeytinburnu Uluslararası 3.Öykü Festivali’nde Deneysel Edebiyata Ne oldu konulu oturumda moderatör olarak görev aldık. Konuk yazarlar; Nihan Kaya, İsmail Pelit, Mahmut Sami Yıldız ve misafir konuk Andrej Blatnik (Slovenya) idi. Programda deneysel edebiyatın ne olduÄŸu, neyi amaçladığı, bu yöntemin riskleri, geçirdiÄŸi aÅŸamalar, geldiÄŸi nokta; edebiyatta deneysel arayışlara örnekler üzerinde duruldu. Yoksul Metin adlı çalışmasında (a) harfini hiç kullanmadığı bilinen konuk yazar İsmail Pelit’in anlattıkları ilgi ile dinlendi.

24 Mart günü de bir günlüğüne Konya’da Mahelle Mektebi dergisi yayın yönetmeni Ulvi Kubilay Dündar’ın daveti ile Timav bünyesinde seçkin öğrenciler için açılmış bulunan “sanat ve düşünce etkinlikleri” çerçevesinde öğrencilerle buluÅŸtuk. Öğrencilerle sanatın önemini ve elbette hikâyeyi de konuÅŸtuk.

21 Nisan 2018 Cumartesi günü de Yazarlar BirliÄŸi İstanbul Åžubesinde Hilmi Yavuz’un Türkiye’nin Zihin Tarihi adlı eseri konuÅŸuldu. Üniversitelerin deÄŸiÅŸik bölümlerinde öğrenci olan ve çoklukla Tarih bölümünde okuyan katılımcılardan, Yavuz’un anılan kitabıyla ilgili deÄŸerlendirmeleri alındı; sonra öğrencilere konuyla ilgili sorular yöneltildi, onlardan bize yöneltilen sorulara cevaplar verildi.

Program sohbet havası içinde sürdürüldü.